HeelHaarlemmermeer geeft podium aan lokale duurzame initiatieven

Platform met vrolijke verhalen 

Maandag 15 juni start HeelHaarlemmermeer, het platform dat een podium geeft aan sociale en groene duurzame initiatieven in de gemeente Haarlemmermeer. In korte, vrolijke video’s die via social media worden verspreid, wordt verteld wat verschillende mensen al doen om onze lokale leefwereld te verbeteren. Door deze mensen in de spotlights te zetten, worden ook de initiatieven waarbij zij betrokken zijn belicht. Het platform informeert én inspireert om bij te dragen aan meer draagvlak voor verdere verduurzaming. 

Podium geven en verbinden

“Er gebeurt op duurzaam vlak veel meer dan de meeste mensen weten en het leek me goed om dat een podium te geven en beter aan elkaar te verbinden. Dan wordt het ook makkelijker om met elkaar nog meer op te pakken” aldus Bas van Haastrecht, initiatiefnemer van het platform dat wordt gecoördineerd vanuit NMCX, centrum voor duurzaamheid. 

Diverse verhalen uit Haarlemmermeer

De verhalen komen letterlijk uit heel Haarlemmermeer en zijn zeer divers van aard. Mariken Straat vertelt bijvoorbeeld over het project Bee Heroes dat in het Kunstfort bij Vijfhuizen aan biodiversiteit werkt. Astrid Oversier richt zich bij C-Bèta in Hoofddorp op het stimuleren van de circulaire economie. Aarnoud van der Deijl van De Ark is met zijn kerkgemeenschap al jaren op allerlei vlakken actief. De komende tijd zullen er talloze verhalen verteld gaan worden zowel vanuit bedrijven, burgers, scholen als maatschappelijke organisaties. 

De SDG’s

De Sustainable Development Goals (SDG’s) of Werelddoelen van de Verenigde Naties vormen de verbinding tussen alle verhalen. Deze 17 doelen, van sociaal en economisch tot groen, worden wereldwijd nagestreefd. “Het is heel krachtig om je te realiseren dat er op allerlei plekken ter wereld door verschillende mensen op hetzelfde moment wordt gewerkt aan dezelfde doelen. Het maakt duidelijk dat wat we ‘hier’ doen echt zin heeft omdat het ‘daar’ ook gebeurt. Dat verbindt.”    

Kijk voor alle verhalen op HeelHaarlemmermeer.nl
Volg HeelHaarlemmermeer op Facebook, Twitter, LinkedIn en/of Instagram om direct de nieuwe verhalen te zien!

Vorige
Vorige

Zonnepanelen op scholen

Volgende
Volgende

Weer 5 jaar bandenpompen bij het Raadhuisplein