Weer 5 jaar bandenpompen bij het Raadhuisplein

Al 22.500 personen hebben sinds 2015 gebruik gemaakt van de gratis bandenpomp op het Raadhuisplein in Hoofddorp. En dat kunnen er nog veel meer worden, want de bandenpomp van Band op Spanning blijft in ieder geval weer 5 jaar bij het Raadhuis in Hoofddorp staan. Dat zijn de gemeente en Band op Spanning overeengekomen. Dat is fijn nieuws, want autobanden lopen langzaam leeg, óók als de auto stilstaat. Nu we weer vaker de weg op gaan, is het belangrijk dat je banden op spanning zijn. 

Lees verder onder de foto >>

Foto: de bandenpomp is supersimpel te bedienen

Afgelopen 5 jaar bijna €500.000,- bespaard

Het gebruik van de bandenpomp op het Raadhuisplein heeft een gezamenlijke besparing van 426 ton CO2 – dat betekent bijna 500.000 euro - opgeleverd. En we zien een stijgende lijn in het gebruik, dus die besparingen zullen de komende jaren flink kunnen gaan oplopen. Controleer om de 2 maanden jouw autobanden en bespaar mee!

Win, Win, Win

Door een juiste bandenspanning wordt de levensduur van de band verlengd, bespaar je brandstof, én ligt de auto beter op de weg. Hierdoor is er minder uitstoot van CO₂, wordt de verkeersveiligheid verbeterd en worden er brandstofkosten bespaard. Door ten minste 4 keer per jaar je bandenspanning te controleren en zo nodig te optimaliseren bespaar je al snel tot wel €100,- per jaar.

Kijk hier waar andere bandenpompen staan in Haarlemmermeer.

Vorige
Vorige

HeelHaarlemmermeer geeft podium aan lokale duurzame initiatieven

Volgende
Volgende

Overgebleven zaadjes naar Vluchtelingenwerk