NMCX doneert mooi bedrag aan Voedselbank Haarlemmermeer

Van links naar rechts: Karen Meinhardt (directeur NMCX), vrijwilligster Voedselbank, Romy Meinhardt (vrijwilligster NMCX), Wendy Verwijs (Officemanager NMCX) en Hans de Bats (Voorzitter Voedselbank Haarlemmermeer).

Wij hebben afgelopen vrijdag een bedrag van €3.600 geschonken aan de Voedselbank Haarlemmermeer. Dit vond plaats in het bijzijn van onder andere Karen Meinhardt, directeur van NMCX en Hans de Bats, voorzitter van de Voedselbank. Het geldbedrag werd symbolisch overhandigd in de vorm van een cheque.

De donatie is het resultaat van verkochte kantoormeubels die wij moesten afstoten vanwege onze verhuizing naar C-Bèta Work in Hoofddorp. We hebben ook Stichting Prakkie een deel van de opbrengst gegeven, namelijk €750,-.

Steun

Wij zijn de Voedselbank Haarlemmermeer - vooral in deze tijd van het jaar - graag tot steun.

Karen Meinhardt, Directeur NMCX: “Wij hebben enorme waardering voor het werk van de Voedselbank. Tegenwoordig is het voor huishoudens steeds moeilijker om rond te komen. Men heeft last van hoge energieprijzen, en ook de supermarktprijzen stijgen. De Voedselbank is een organisatie die enkel op vrijwilligers draait. Het uitvoerende werk van de stichting brengt veel onkosten met zich mee. Met onze donatie dragen we hier graag aan bij.”

Hans de Bats, Voorzitter Voedselbank Haarlemmermeer: “Een geweldig mooi bedrag wat wij van NMCX mochten ontvangen, en waarmee wij heel veel kunnen doen. Net als NMCX zetten wij ons in voor duurzaamheid door verspilling van goed voedsel te voorkomen. Met 185 vrijwilligers halen wij voedselproducten bij Haarlemmermeerse bedrijven op, dat ten goede komt aan meer dan 2.000 Haarlemmermeerders. Dit zijn mensen die niet meer te besteden hebben dan de helft van wat nodig is voor een gezonde maaltijd.”

Besteding Donatie

Bij de Voedselbank werkt het zo dat er van elke ontvangen euro een voedselpakket t.w.v. negen euro kan worden samengesteld. Dit betekent dat onze donatie bijdraagt aan het inzamelen van meer dan €30.000 aan voedsel. Jaarlijks deelt de vrijwilligersorganisatie voor 1,4 miljoen euro aan voedingsmiddelenl uit, met speciale aandacht voor pakketten voor meer dan 450 baby's, kleuters en scholieren. De vrijwilligersorganisatie maakt zich hiermee onmisbaar voor de regio en kan elke steun goed gebruiken.

Vorige
Vorige

Landelijke Opschoondag zaterdag 23 maart

Volgende
Volgende

NMCX op nieuwe locatie!